Kiehls Amsterdam

1010

De producten van Kiehls zijn werkelijk goddelijk, zelf heb ik Kiehls ontdekt bij Hotel Mama Shelter in Parijs.

Op de Hobbemastraat 4 in Amsterdam, net om de hoek van de PC Hooftstraat, is de enige Kiehls winkel in Nederland gevestigd. John Kiehl begon 150 jaar geleden als een ouderwetse apotheker een winkeltje in New York. Hij stond niet alleen bekend vanwege het gebruik van homeopathische middelen, kruidenmiddeltjes en essentiële oliën, maar gaf zijn klanten ook altijd een persoonlijk advies. Het cosmeticamerk is door de jaren heen altijd trouw gebleven aan deze filosofie en heeft onder het Kiehl’s label een zeer groot assortiment huid- en haarproducten ontwikkeld. Inmiddels hebben enkele producten zelfs een echte cultstatus bereikt.

Een van de bekendste Kiehls producten is de Blue Astringent Herbal Lotion, een opvallende blauwe lotion die niet alleen als aftershavelotion wordt gebruikt, maar ook zeer effectief blijkt tegen acné. Andy Warhol was een grote fan van dit product en nog steeds vragen klanten overal ter wereld naar “the blue stuff”. Andere must-haves zijn Lippenbalsem en Crème de Corps.

De inrichting van de winkel doet nog steeds denken aan een ouderwetse apotheek. Opvallend aan de Kiehl’s producten zijn de enorm grote etiketten met heel veel informatie over onder andere de ingrediënten. Kiehl’s gebruikt enkel natuurlijke producten, een geringe hoeveelheid conserveermiddelen en verpakkingen uit recycleerbaar materiaal.

Zeker een aanrader wanneer je een van de producten laat inpakken als cadeau, deze worden dan heel mooi ingepakt! Om alvast de producten te leren kennen kijk op hun website Kiehls

Share