Restaurant Hotel de Goudfazant

gf2big

Hotel de Goudfazant klinkt als een oudbollig familiehotel, maar is een hip restaurant aan het water in Amsterdam Noord.

In een gigantische loods van 1200 m2 met ruig en rauw interieur, koken de chefs de sterren van de hemel. De menukaart is zonder poespas en er zijn onaangetaste gedeeltes met roestbruine palen en ongeverfde muren. Hier zie je Amsterdams creatieve incrowd genieten, in de zomer aan lange picknicktafels aan het water.

Amsterdam Noord is tegenwoordig een plek om gezien te worden. Het Overhoeks met filmmuseum, kunst, cultuur en groen vormen een reden om op de pont te stappen.  Deel van de charme is dat je behoorlijk goed moet zoeken naar deze immense loods, ergens op een vaag industrieterrein. Neem plaats aan een van de vele witgedekte tafeltjes met rode stoelen, of op het terrasje aan het IJ. Binnen geven een enorme lamp van glaswerk en een lange bar met mozaïekstenen invulling aan de hal, net als fraaie kunst aan de muren.  In de verte uitzicht op de open keuken. Daaruit komt altijd goed eten in flinke porties.

De kaart is voornamelijk Frans met klassiekers als vissoep, gans, kreeft, entrecote. Alles wel modern bereid met veel knapperige groenten van het seizoen. Na móet je de hemelse modder kiezen. Onweerstaanbaar!

Hotel de Goudfazant

Share