Sevilla Andalusië Spanje

  images-86

Temperamentvol Sevilla is gelegen in de provincie Andalusië in Spanje. In Sevilla lijkt het altijd zomer. Zelfs in het najaar kan het er nog zo’n 25 graden celcius zijn en dat merk je aan alles. De stad sprankelt ! Oude huizen schitteren in een combinatie van oker, groen, wit en oudrose en het leven speelt zich buiten af. Rond karakteristieke pleintjes, onder de sinaasappelbomen bij het terras van de tapasbars en in smalle kronkelende winkel straatjes.

images-85

Sevilla is een fantastische levendige stad om een paar dagen door te brengen! ‘S avonds lekker eten in een van de tientallen restaurants in de binnenstad. De wijk Santa Cruz ligt achter het Paleis Alcazar. Santa Cruz is een doolhof van smalle straatjes ten oosten van de Kathedraal en het Paleis  Real Alcázar en de Giralda toren. Je kunt hier uren ronddwalen, tapas eten, lekker lunchen. Er zijn ook grappige winkeltjes te vinden, verder veel Tapas-bars en straatgitaristen. Er zijn talloze pittoreske straatjes, verscholen pleintjes en overdekte patio’s. Overal in Sevilla staan  sinaasappelbomen, prachtig om te zien. De beste periode om Sevilla te bezoeken is in het voorjaar en het najaar. In de zomer kan het namelijk boven de 40 graden zijn! Wanneer je bijvoorbeeld het Paleis Alcazar wil bezichtigen kun je dat het beste vroeg in de ochtend doen. Het is dan nog niet zo druk, want overal waar het mooi is zijn toeristen. In de drukte kun je minder genieten van al het moois wat er te zien is! Wij konden eerst de ingang niet vinden, deze zit in een grote boogpoort verstopt.

images-84Alles is goed lopend te bereiken, je hebt hier niets aan een auto. Een groot gedeelte van de stad is namelijk autovrij! Je kunt op veel plaatsen fietsen huren. De Sevillianen zijn erg aardige mensen. Sevilla is de geboortestad van de Flamenco, verder kent de stad veel tradities. Het Stierenvechten wordt hier nog volop beleefd en bedreven. Dit is een belangrijk onderdeel van het leven van de Sevillianen. Grote Supermarkten vind je hier niet, er zijn wel veel kleine winkeltjes waar je van alles kunt kopen. Wij hebben een grote supermarkt gevonden, en dat is in het warenhuis Corte Ingles. Verder zijn er diverse tuinen om te bezoeken, Plaza de Espana is een heel mooi groot plein met overal typerende tegeltjes op bruggetjes en gebouwen.

Er zijn heel veel hotels, maar er is ook een groot aanbod van prive -appartementen. Een leuk modern Hotel is het Petit Palace Santa Cruz. Dit is een hotel met een chique uitstraling en is gelegen in de wijk Santa Cruz. 

sevillaonline.es 

Share