Slapen in een Iglo

hotel-kakslauttanen-igloo-village2 Slapen in een glazen iglo. In het uiterste noorden van Fins Lapland ,vlakbij het wintersport plaatsje Saariselkä bevindt zich het Igloo village Kakslauttanen.

Naast deze iglo’s is er ook  een sneeuw restaurant met allerlei ijssculpturen en zelfs iglo’s van glas! Van hieruit heb je een uitstekend zicht op het noorderlicht. Mocht dit unieke verschijnsel zich voordoen, dan wordt er een klok geluid zodat je niets hoeft te missen. Een unieke belevenis. Slapen in een glazen iglo waarbij u al liggend het noorderlicht en miljoenen sterren aan een kristalheldere Lapse hemel kunt bewonderen. Dit alles bij een comfortabele kamertemperatuur, want  het bouwwerk is gemaakt van speciaal thermisch glas. Het voorkomt ook dat er geen witte rijp op het glas verschijnt en u altijd een mooi uitzicht heeft, zelfs als de buitentemperatuur daalt tot onder de -30°!

hotel-kakslauttanen-igloo-village5-537x358 Igloo Hotel Kakslauttanen

Pods_Clouds

Slapen in een tent iglo. In het hart van de Zwitserse Alpen kun je op een hoogte van 1700 meter slapen als een eskimo in WhitepodsDit zijn luxe iglo tenten en staan op houten vlonders. Ze zijn uitgerust met een houtkachel, dierenvellen en extra dikke dekbedden van organisch katoen. Met een schitterend uitzicht over de bergen en met veel privacy. Het landgoed Whitepod, bestaat uit o.a. vijftien whitepods en grote tent als hoofdcottage, er zijn privé skiliften, er is een restaurant een spa, een bibliotheek en een Ecohotel.

MG_506311

 Whitepod is een fijne bestemming voor avonturiers en natuurliefhebbers. Je kunt je uitleven in het omringende skigebied, maar je kunt ook genieten door het maken van lange wandelingen in de schone lucht en het prachtige uitzicht.Het is ook mogelijk deel te nemen aan diverse expedities. De natuur is voor de eigenaren heel belangrijk, er wordt geprobeerd de natuur zo min mogelijk aan te tasten. Er is dagelijks een maximum aan water en electriciteit beschikbaar, de afval afscheiding wordt geminimaliseerd en het recyclen gestimuleerd.

 Whitepod.com

Share