Yoga in prachtig Toscane

images-56De prachtige Toscaanse heuvels rondom Spa & wellness Resort Adler Thermae maken het een van de bijzondere spa’s in Europa.

Waarschijnlijk ligt geen enkele Spa , in zo’n adembenemend landschap middenin Toscane, omringd door glooiende heuvels met wijngaarden en goudgele akkers. De hele vallei staat zelfs op de lijst van Werelderfgoed van het UNESCO, een bewijs van schoonheid  van dit stukje van Italië. Het dorpje Bagno Vignoni ligt in de Val d’Orcia, de vallei van de rivier de Orcia. Op de balkons van de kamers, in het warme buitenbad, vanuit de Yoga ruimte en tijdens het ontbijt, heb je een geweldig uitzicht op het omringende Toscaanse landschap. Het allermooist is het tijdens het uur net na zonsopgang! Elke dag is anders, de ene keer helder, de andere keer mistig, maar altijd met dat bijzondere Toscaanse licht.

images-55

 

Hier krijgt het begrip tijd een andere betekenis: niets ‘kost’ tijd, want je ‘hebt’ tijd. Het aanbod van behandelingen is overweldigend, een natuur geneeskundig arts geeft tijdens een intake gesprek advies bij het maken van een keuze uit het uitgebreide aanbod. Je kunt kiezen voor sauna’s, stoombaden, warme baden, lichaam massages, meditatie sessies, Yogalessen en ayurvedische behandelingen.

De mensen die hier werken zijn jong, en hebben duidelijk een frisse kijk op hun werk. Hier geen zinloos gekwebbel aan je hoofd tijdens een massage, als ze merken dat jij daar geen behoefte aan hebt!

Drie keer per dag kan je een Yogales volgen, die worden afgesloten met een korte meditatie. De energieke lerares voegt wat stretch-achtige technieken toe aan de Yogales en dat is een prima manier om de luie spieren op te warmen en soepel te maken. Bij mooi weer vinden de lessen buiten plaats en dat is prettig, je doet je oefeningen en je voelt heerlijk de frisse lucht om je heen en de zon op je huid. Na een Yogales kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoofdmassage, of je kunt iets actiefs doen, een wandeling maken in de omgeving. Je kunt ook bijvoorbeeld  de mooie plaatsen Florence en Siena bezoeken. Aan het eind van je verblijf in Adler Thermae komt je lichaam en geest weer helemaal in balans, en dat geeft energie.

 Spa & wellness Resort Adler Thermae

Share