San Sebastian

San-Sebastian-169 San Sebastian is gelegen in het noorden van Spanje, net over de grens van Frankrijk. Dit gedeelte van Spanje wordt ook wel het Spaanse Baskenland genoemd! Het is een van de weinige grote steden , die gelegen is aan zee met diverse stranden. Het  is ideaal om de gezelligheid van de stad te kunnen combineren met het strand, de zee en lekker luieren. San Sebastian is bekend om de tapas die je in elke bar kunt nuttigen. Ze noemen tapas hier Pinxtos, veel hapjes zijn namelijk op een stokje geprikt.

images-44

Je kunt hier verder heerlijk shoppen,  de kinderen kunnen zich vermaken on the Beach met bodyboarden en golfsurfen. De golven zijn hier fantastisch, je kunt zelfs surflessen nemen. Het klimaat is zeer aangenaam, tenminste niet snikheet. De gemiddelde temperatuur in de zomer is ongeveer 24 graden! Het is hier nog niet erg toeristisch, er zijn veel spanjaarden die hier hun vakantie vieren. Je voelt je hier echt in het buitenland!

Ik ben zelf in San Sebastian geweest, hieronder vindt je leuke tips die je echt even moet lezen! San Sebastian is voor mij de ideale combinatie voor het strand en de levendige stad.

Playa Zurriola is gelegen bij de wijk Gros. Aan de Boulevard bij het Kursaal zitten leuke hippe Restaurants en Pinxtos bars. In de straat achter de boulevard zitten ook veel hippe moderne restaurants. Dit zijn onder andere Patio de Ramintxo, Bergara, Essencia, Andra Mari. Iets verder van het strand ligt het restaurant Alona Berri, het interieur is echt spaans. Je moet wel even reserveren! Aan het strand kun je lekker lunchen bij Zurriola Maritimo, dit is de enige strandtent. Binnen is het strak ingericht, buiten is een terras.

f7ea6f75142075ea53baba122eeaced1

Playa de la Concha is gelegen bij  de wijk Parte Vieja, dit strand heet zo omdat het de vorm van een schelp heeft. Ook hier zijn leuke bars te vinden, zoals Bar Martinez, Ganbara, La Cepa en La Cuchara de San Telmo. Aan de boulevard kun je lunchen bij La Perla. Hier wordt lekkere loungemuziek gedraaid. Hier komen veel zakenmensen tussen de middag lunchen. Bij La Concha kun je a la carte eten of een hamburger of een broodje bestellen op het terras. In de haven zitten zeer eenvoudige restaurants waar je heel lekker vis, schaal- en schelpdieren kunt eten. Restaurant La Rampa. Er zit bij de haven ook een bijzondermooi Aquarium, die je kunt bezoeken. De Monte Urgull  kun je beklimmen, bovenaan staat een groot beeld van Jesus.

Playa Ondaretta is gelegen aan de kant van de Monte Igueldo, dit is meer een familie strand. In deze wijk staan veel belle epoque villa’s. Op de pier kun je eten bij Branca, hier heb je mooi uitzicht op het strand. Voor de zeer culinairen kun je eten bij Arzak, dit restaurant heeft namelijk drie michelinsterren!

Villa Soro heeft 25 kamers in een gerenoveerde 19e eeuwse villa. Hotel Maria Cristina, mooie oude grandeur, met fluwelen rode sofa’s en fonkelende kroonluchters in de lobby

San Sebastian Apartment Rentals heeft leuke en betaalbare moderne appartementen. 

http://www.sansebastianturismo.com

Share