Wijnwandelen in Portugal

images-47

Wandelen in de Vallei de Douro. Wijnwandelen is een mooie combinatie van wandelen, wijn proeven, lekker eten, en veel buiten zijn! Een Wijn wandelreis in het noorden van Portugal, in de Vallei van de Douro met z’n schitterende terrassen. Heerlijk genieten van mooie landschappen en heerlijke wijnen met bijbehorende plaatselijke gerechten.

Het centrum van de Portstreek, en het wijngebied van de Douro is het wijngebied van de toekomst. Ideaal wanneer je van wandelen houdt, prachtige natuur en interesse hebt in het maken en drinken van wijn. Er zijn wandelingen langs golvende wijngaarden en oude oorspronkelijke dorpen. Onderweg kun je slapen in sfeervolle Quintas, dit zijn oorspronkelijke landhuizen. Vaak zijn er diverse wandelingen te lopen vanuit de Quinta. S’avonds lekker eten in de tuin van de Quinta, waarbij je bij iedere gang weer een andere bijzondere wijn of port proeft. Er kan individueel gewandeld worden, maar ook in groepen. Je wordt ingewijd in wijnbouw en produktiewijzen, en er is ook mogelijkheid tot het bezoeken van bekende Porthuizen.

IMG_2395

Georganiseerd of zelfstandig een route uitstippelen,kies je voor georganiseerd dan zijn er verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld onder begeleiding van een echte wijnkenner of een vinoloog. Zelf een route uitstippelen kan bijvoorbeeld met een wandelrouteboekje, vele wijngaarden hebben een eigen proeflokaal en daar ben je van harte welkom!
Porto is zeker een  bezoek waard, het is een mooie oude stad, met veel bruggen over de rivier de Douro. Het stadsdeel bestaat uit vele kleine steegjes en straatjes.

images-48

Porto staat zelfs op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Voor meer informatie over wijnwandelreizen, kijk op de site van wijnwandelen in Portugal, er zijn ook speciale guides met wandelroutes in Portugal

snp reizen

Share