Go with the flow

images-33

Een Weekje zeilen langs de Turkse Riviera en misschien een Grieks eilandje aandoen. Het klinkt heerlijk. De werkelijkheid blijkt alles de fantasie zelfs te overtreffen. Je voelt je zo vrij, weg van het dagelijkse leven, zodra je aan boord gaat van het 25 meterlange zeilschip.

Het zijn klassieke teakhouten zeilboten, met de crew┬áin het wit gekleed. De schepen zijn uitgerust met ongeveer zeven hutten, met elk een badkamer en suite. Bij aankomst wordt je welkom geheten en kun je bijna direct aanschuiven voor een heerlijke lunch met champagne! Aan boord is genoeg tijd om te zonnebaden of genieten van een goed boek, lekker uitgebreid en gezond te lunchen, en waterliefhebbers kunnen regelmatig een duik in het kristalheldere water van zee nemen. Heb je zin om te praten, dan zoek je elkaar op, maar wil je even alleen op de punt zitten en over de eindeloze zee uitkijken, dan kan dat ook. Het zeilschip is daar groot genoeg voor! Overdag bezoek je paradijselijke baaitjes, en misschien zie je nog spelende dolfijnen voor de boeg. S’ avonds na zonsondergang kun je genieten van een heldere sterrenhemel op het achterdek. De wind is een belangrijke factor voor de planning van de route van de week.

Nemesis

Op culinair gebied is alles zeer goed geregeld want de meest heerlijke gerechten komen op tafel: calamari fritti, zoete witte bonen, gegrilde vis en diverse frisse salades. Voor bij de borrel bijvoorbeeld courgetteballetjes, kaas, druiven en granaatappels. Alles mooi neergelegd op mooie blauwe bordjes. Een groot Feest!

SCIC SAILING

Share