Primavera aan de Amalfi kust

Amalfi_Coast_Campania_Italy

Mooie Pittoreske plaatsjes bezoeken en wandelen aan de Amalfi kust.

Ten zuiden van de baai van Napels liggen enkele van Italië’s indrukwekkendste kusten. Gebouwd tegen de bergflankensluimeren pittoreske, pastelkleurige dorpjes temidden van weelderige vegetatie.

1337595009_1318506253_ravello_Italy_amalfi_coast2

Eeuwenoude trappenpaden, soms haast verdwenen, soms fraai gerestaureerd, vormen verbindingen tussen prachtige stadjes en dorpjes als Amalfi, Positano en Ravello. Hoog boven de zee, kun je wandelen langs tuinen, wijngaarden, olijfbomen, fruitbomen en grillige rotsformaties, met een schitterend uitzicht op deze prachtige kust. Een van de mooiste wandelroutes  aan de Amalfikust is de Sentiero degli Dei, of wel het godenpad.

r3amalfi084-original

De mooiste reisperiode is tijdens de lente, wanneer de fruitbomen in de bloesem staan en alles nog lekker groen is. In de zomer is het er erg heet en zijn er heel veel toeristen. Er zijn verschillende mogelijkheden om langs de Amalfi kust te wandelen, je kunt  zelfstandig aan de wandel gaan, maar er bestaan ook speciale wandelreizen. Het leukste is om de mooie plaatsjes Amalfi, Positano, en Ravello aan de kust te bezoeken, en wandelen op een hoger niveau te combineren!

Amalfi staat bekend om de Kathedraal met de beroemde trappen en de lekkerste Limoncello. Limoncello is afkomstig uit Amalfi en is een citoenlikeurdrankje. In Positano staan veel  pastelkleurige huizen, en is zeer populair bij artiesten en interlectuelen. Beslist de moeite waard om te gaan zien is het koepelvormige dak met groene, blauwe en gele majolica tegels van de Santa Maria dell Assunta. Ravello is autovrij en een erg leuk plaatsje, bij de Kathedraal zijn heerlijke terrassen waar je heerlijk  kunt zitten. De moeite waard om te bezoeken is de tuin van Villa Rufolo.

SNP reizen

Share