Tuinontwerpen in de 21e eeuw

tuinontwerpen-in-de-21e-eeuw-diarmuid-gavin-en-terence-conran-250pixw

Dit is een gezamelijk project van ontwerper Sir TERENCE CONRAN en ontwerper DIARMUID GAVIN. Zij schrijven elk een inleiding over datgene wat hen inspireert en over hoe hun ontwerpfilosofie in de loop van tijd is veranderd. In een levendige dialoog discussiëren ze over de ontwikkelingen en de toekomst van het tuinontwerpen. De totaal verschillende stijlen van de auteurs zorgen ervoor dat je als lezer praktische kennis opdoet en wordt gestimuleerd om voor je tuin allerlei verschillende inspiratiebronnen te gebruiken, zoals geschiedenis, media, mode, en architectuur. Veel tuineigenaren beschouwen hun tuin tegenwoordig als een verlengstuk van hun huis en daarom is er aan dit aspect veel aandacht besteed. Je wordt aangemoedigd om over je tuinhek heen te kijken en te zien hoe andere tuiniers, overal ter wereld, hun buitenruimte gebruiken.

Tuinontwerpen in de 21e eeuw geeft ook praktische informatie over de eisen die elk tuintype stelt. De door de auteurs persoonlijk gekozen gedetailleerde casestudy’s, die door het hele boek heen te vinden zijn, laten zien hoe vernieuwend ontwerp vertaald kan worden naar een tuin. Dit kan op grote schaal plaatsvinden of in een ongebruikelijk detail zitten, waardoor een tuin er ineens heel anders uitziet.

Er worden ook praktische adviezen over hoe je zelf een ontwerp voor je tuin kunt maken. Dit boek is fantasievol, inspirerend, oorspronkelijk en bijzonder praktisch en geeft op unieke wijze de smaak, het talent en ervaring van beide auteurs weer. Bovendien is het een kijkje achter de schermen van het proces van het ontwerpen. Het is met recht een boek voor de 21e eeuw. Een echte musthave!

TUINONTWERPEN 21e EEUW

Share