Spring is in the Air!

HET PRILLE BEGIN

EEN NIEUWE LENTE MET FRISGROENE SIERGRASSEN IN DE TUIN. SIERGRASSEN ZIJN MAKKELIJKE TUINPLANTEN, OOK GESCHIKT VOOR DE KLEINE TUIN. ER ZIJN VEEL SOORTEN SIERGRASSEN DIE HET OOK GOED DOEN BIJ ONS KLIMAAT. ad421bae02bcf285ad22e8aa98ef860fSIERGRASSEN ZIJN GOED TE COMBINEREN MET WILDE BLOEMEN. DE LUCHTIGE BEWEEGLIJKE EN RUISENDE GRASSEN COMBINEREN PRACHTIG MET STRAKKE LIJNEN IN DE TUIN.

EEN MOOI WINTERGROEN BLAD HOUDEND SOORT IS ZEGGE, OOK WEL CAREX GENOEMD. CAREX DOET HET GOED IN DE BORDER ALS BODEMBEDEKKER MAAR STAAT OOK IN EEN GROTE POT ZEER DECORATIEF. CAREX KAN ZOWEL IN DE ZON STAAN, ALS IN DE SCHADUW. EEN MOOI SOORT IS DE CAREX ICE DANCE.

EEN ANDER SOORT SIERGRAS IS HET LAMPENPOETSERSGRAS, PENNISETUM ALOPECUROIDES. DIT SIERGRAS HEEFT IN DE BLOEIPERIODE MOOIE LICHTBEIGE PLUIMEN. LAMPEPOETSERSGRAS IS NIET WINTERGROEN.

lampenpoetsersgras 1

ZWENKGRAS,FESTUCA IS WINTERGROEN EN BLAD HOUDEND EN KAN ONGEVEER TWINTIG CM. HOOG WORDEN. ZET DE PLANTEN VLAK BIJ ELKAAR, DAN KRIJG JE EEN MOOI LICHTGROEN GEHEEL. TIJDENS DE BLOEI IN JUNI WORDEN DE HALMEN ONGEVEER VIJFTIG CM. HOOG.

Festuca glauca

 VOOR NOG MEER INSPIRATIE KUN JE DE SITE VAN PIET OUDOLF BEKIJKEN.

Share