Amazing Ice Hotel

images-37

Het Ice Hotel in Zweden ligt 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel aan de oever van de Torne rivier, vlakbij de plaats Jukkasjärvi. Ieder jaar wordt er in Oktober begonnen met het de bouw van het Ice Hotel, waardoor er ieder jaar steeds weer opnieuw  een uniek bouwwerk voor de gasten klaarstaat. Het Ice Hotel seizoen loopt ongeveer vanaf half December tot en met April, afhankelijk van de weersomstandigheden. Na April begint het hotel namelijk weer langzaam smelten en zal het helemaal verdwijnen in de rivier de Torne.

 Om het Ice Hotel perfect in tact te houden kan de binnentemperatuur natuurlijk niet boven het vriespunt liggen, deze ligt dan ook tussen de -5 en -8 graden celsius. Toch zal dit niet zo koud aanvoelen omdat de buitentemperatuur al gauw rond de -30 graden celcius ligt. Ondanks dat het hotel van ijs en sneeuw is gemaakt heeft het de luxe en comfort van een normaal hotel. Voor uw speciale overnachting in dit hotel kunt u kiezen uit verschillende kamers en suites.

images-38

In de tweepersoonskamer staat een bed gemaakt van sneeuw en ijs met hierop een rendier kleed voor de warmte. In de iets luxere ijssuites voor twee personen vindt u prachtige kunstwerken van ijs en natuurlijk ook een bed van ijs met een rendierkleed. Wilt u ondanks de kou toch genieten van echte luxe, dan zijn er de luxe suites met schitterende ijssculpturen. Een speciale extra warme slaapzak en muts, warmte ondergoed en sokken  zorgen ervoor dat u het ’s nachts niet koud zult hebben. Voor alle kamers geldt dat u ’s ochtends wakker gemaakt wordt met een vers sapje, hierna kunt genieten van een ontbijtbuffet. De sanitaire voorzieningen zijn vlakbij ondergebracht in warm gebouw.

Het hotel heeft zelfs een ijskerk waar je kunt trouwen, een bioscoop en een gezellige ijsbar met glazen van echt ijs waaruit gedronken wordt. In het normale, ‘warme’ restaurant kunt u kiezen voor één van de traditionele, lokale gerechten welke natuurlijk geserveerd worden op een bord van kristalhelder ijs.  Het hotel heeft ook de beschikking over een sauna!

Je kunt het Ice Hotel reserveren voor bijvoorbeeld een nacht, want het is echt heel bijzonder en koud… In de naaste omgeving zijn warme hotels en kleine huisjes in Scandinavian style om de nacht door te brengen. Natuurlijk kun je hier de natuur bewonderen op sledes en sneeuwscooters. Er worden zelfs workshops gegeven in het maken van ijssculpturen! Wanneer je een keer iets heel bijzonders wil meemaken, dan is dit Ice Avontuur een echte aanrader! 

ICEHOTEL


Share